Golfvaardigheid

Golfclub Ockenburgh volgt het 9 stappenplan van de NGF. In 9 stappen leer je als beginnende golfer een goede golfer te worden.

De eerste stap is het nemen van lessen om je golfbaanpermissie te gaan krijgen. Als je golfprofessional denkt dat je er aan toe bent, kan je je inschrijven voor het NGF-baanpermissie-examen. Met je baanpermissie mag je spelen op onze baan. Zo kun je al oefenen op de golfbaan. Je krijgt een NGF Baanpermissie pas.

De tweede stap is naar Clubhandicap 54, het oude GVB. Deze kun je behalen door te slagen voor je regelexamen en daarnaast moet je samen met een geldige marker (een golfer met een GVB met handicap van 35,9 of lager) 9 of 18 holes lopen en voldoende stablefordpunten halen voor handicap 54. De qualifying kaart behoort u te lopen op onze golfbaan. Deze ronde kunt u ook met uw golfpro lopen of met iemand van de R&H-commissie (op afspraak, geen extra kosten). Heb je beide onderdelen goed afgerond, dan ben je in het bezit van Clubhandicap 54. Je krijgt een NGF HCP54 pas.

De derde stap is naar EGA handicap 36 toe. Vanaf handicap 36 heet een handicap een EGA handicap. Om vanaf Clubhandicap 54 naar EGA handicap 36 te gaan, moet je Qualifying kaarten lopen met meer dan 18 stablefordpunten (voor 9 holes) of 36 stablefordpunten (voor 18 holes). Voor iedere stablefordpunt boven de 18 of 36 zak je een punt in je handicap. Bij een handicap van 36 krijg je een NGF EGA pas.

Meer informatie is te vinden op www.ngf.nl

R&H / GVB commissie

Additional information