Golfclub Ockenburgh

Golfvaardigheid

Golfclub Ockenburgh volgt het 9 stappenplan van de NGF. In 9 stappen leer je een zeer goede golfer te worden. Voor de beginnende golfer zijn de eerste drie stappen van dit plan belangrijk.

De eerste stap is het nemen van lessen om je golfbaanpermissie te gaan halen. Als je golfprofessional denkt dat je er aan toe bent, kan je je inschrijven voor het baanpermissie-examen bij Golf Ockenburgh. Met je baanpermissie mag je spelen op onze baan. Zo kun je al oefenen op de golfbaan. Je krijgt een NGF Baanpermissie pas.

De tweede stap is naar EGA handicap 54. Deze kun je behalen door te slagen voor je regelexamen en voldoende stablefordpunten te halen in een ronde van 9 of 18 holes. Samen met een geldige marker (een golfer met een handicap van 35,9 of lager) loop je daartoe een qualifying kaart op onze golfbaan. Deze ronde kunt u ook met uw golfpro lopen of met iemand van de R&H-commissie (op afspraak, geen extra kosten). Heb je beide onderdelen goed afgerond, dan ben je in het bezit van Handicap 54. Je krijgt een NGF pas.

De derde stap is naar EGA handicap 36. Om vanaf handicap 54 naar handicap 36 te gaan, moet je Qualifying kaarten lopen met meer dan 18 stablefordpunten (voor 9 holes) of 36 stablefordpunten (voor 18 holes). Voor iedere stablefordpunt boven de 18 of 36 zak je een punt in je handicap. 

Meer informatie is te vinden op www.ngf.nl

R&H / GVB commissie

Additional information